Op deze pagina zult u het laatste nieuws over actueel eten en drinken vinden, dit doen wij om u up-to-date te houden over het laatste nieuws en/of eventuele veranderingen zodat u nooit iets misloopt over alle verschillende gerechten die er dagelijks bijkomen. Wij zullen daarom ons best doen om deze pagina zoveel mogelijk bij te werken als er bijvoorbeeld een nieuw wereldgerecht bekend aan het worden is, zodat u hem ook thuis kunt maken!

 

Rabarbertaart met gemberjam! [NIEUW]

Wat u nodig heeft:
-125 tot 150 gram zachte boter
-150 tot 200 gram kristalsuiker
-1 teelepel vanillemerg
-2 eieren
-100 gram zelfrijzende bakmeel
-25 tot 50 gram custardpoeder
-sap van 1/2 van een sinaasappel
-4 stengels rabarber ( van 5 cm p.s. )
-4 tot 5 eetlepels gemberjam

Bereiding:
– Verwarm de oven alvast tot ongeveer 200 °C en stop ondertussen de suiker, vanillemerg, zelfrijzende bakmeel, eieren, custardpoeder en een klein beetje zout alvast in een kom en klop dit met een mixer tot je een beslag krijgt.
-Stop het beslag in een taartvormpje en stop de stukken rabarber erin, maak de bovenkant glad en strooi er eventueel wat suiker overheen voor de lekkere smaak.
– Stop de taart ongeveer 20 tot 25 minuten in oven totdat het een mooi bruin kleurtje krijgt.
-verwarm de jam in een pan totdat de jam een beetje vloeibaar wordt.
– Wanneer je de taart uit de oven haalt moet je de jam er direct over heen strijken, en laat daarna de taart afkoelen.
– Smullen maar!

Het eindresultaat:

Wat eten we vandaag?

klik hier om terug te gaan naar de home pagina