Op deze pagina zult u feitjes, weetjes en algemene informatie vinden over allerlei soorten dranken, van bekende soorten drank tot onbekende drank.


Water


Schoon drinkwater is voor ons super normaal en zouden niet meer zonder kunnen omdat we er zo aan gewend zijn. Omdat wij zomaar de kraan opendraaien en er onbeperkt schoon drinkwater uit stroomt denken wij niet meer over ontwikkelingslanden. In ontwikkelingslanden zitten ongeveer 1 miljard mensen die zonder schoon drinkwater zitten. En er sterven per dag meer dan 4000 kinderen omdat ze ziektes krijgen door vervuild water

Fles water

Tegenwoordig lopen er allemaal acties zodat je ontwikkelingslanden kunt helpen, bijvoorbeeld als je een fles water in de supermarkt koopt krijgt een kind in een ontwikkelingsland onbeperkt schoon drinkwater. Dus misschien zal het wel beter zijn voor mensen als wij flessen water in een winkel kopen, het mag dan wel duurder zijn, maar je redt er wel levens mee.

Water is ook een algemene bron van het snelle herstel van het lichaam, aangezien we 70% uit water bestaan.

 

Frisdrank

We weten allemaal dat Frisdrank ongezond is en dat frisdrank eventueel hartaandoeningen kan ver oorzaken, om dit tegen te gaan moet je simpelweg minder tot geen frisdrank gaan drinken. Wat wij momenteel weten over frisdrank is dat er een aanbevolen hoeveelheid frisdrank je op een leeftijd mag drinken. Bijvoorbeeld als je jonger dan 6 jaar bent is het belangrijk dat je geen frisdrank drinkt, omdat dat je groei kan verstoren, tussen de leeftijdcategorie van 6 tot 12 jaar zou je maar één glaasje per dag frisdrank mogen drinken, en tot en met je 16e maar een blikje per dag, volwassenen mogen dan ook maar maximaal een halve liter frisdrank per dag mogen drinken. Als je dit aanhoudt zal je een veel gezonder leven lijden.
en laat staan dat 200 ml cola al 4 suikerklontjes bevat! als je dus een hele fles cola cola leegdrinkt op een dag ( 1,5 liter ) krijg je dus ongeveer 28 suikerklontjes binnen; dit kan je leven extreem beïnvloeden!Frisdrank

Alcohol

Alcohol, misschien wel een van de meest besproken onderwerpen in Nederland, omdat er steeds meer deelonderwerpen komen over dat onderwerp. Zo komen er steeds meer verschillende onderzoeken of Alcohol slecht voor je is, of nu toch wel goed is. Zoals de doorsnee mens aan alcohol denkt, denken we meteen aan dronken worden en dat alcohol veel invloed in je leven heeft. Maar er zijn ook onderzoeken geweest dat alcohol je “creatiever” maakt en dat je overdag meer kan concentreren. Het enige minpunt is dat als je alcohol vaker drinkt dan de normale persoon je vaker een schuldgevoel zal krijgen en meer neigingen hebt om meer te gaan drinken maar je kunt ook bijvoorbeeld blijvende bijwerkingen krijgen zoals bevende vingers bij het wakker worden.

Alcohol

Meer informatie kan je vinden op een van deze onderstaande linkjes:

online wijn stellen